Tafelberg

De Tafelberg is een Tepui-berg met een groot zandsteenplateau dat voornamelijk voorkomt in het Guyana-schild, Noord-Zuid-Amerika. Er zijn veel Tepuis in dit gebied, waarvan de meeste te vinden zijn in het zuidoosten van Venezuela. Suriname heeft slechts één Tepui-berg, de Tafelberg, gelegen in het hart van Suriname en maakt ook deel uit van het Centraal Suriname Natuurreservaat (CSNR). Dit gebied met ongerepte jungle herbergt veel dieren en sommige daarvan zijn alleen hier te vinden! Voor echte avonturiers is deze bijzondere plek zeker een bezoek waard!

€3.495 p.p.

6-8 personen 10 dagen

Deze expeditie is beschikbaar als privétour. 

ROUTEBESCHRIJVING

Tijdens deze expeditie rijden we naar Atjoni waar we per helikopter naar de Tafelberg gaan. We landen vlakbij het basiskamp waar we de reis beginnen. Er zijn meerdere gebieden op de Tafelberg om te verkennen. In overleg met de gids vooraf kunnen we beslissen wat we gaan doen en waar we heen gaan.

BASISKAMP

Deze plaats ligt vlakbij de herfst van augustus, een hoge waterval met uitzicht over de vallei. In de Tafelberg kan het 's ochtends en 's avonds erg mistig zijn. Het basiskamp is een oude houten schuilplaats die enkele jaren geleden is gebouwd.

ENKELE PLEKKEN DIE JE KUNT VERKENNEN OP DE TAFELBERG

GEIJSKES HERFST

Vanaf het basiskamp kunnen we in een paar uur wandelen, via een relatief goed pad langs de rand van de berg, naar de Geijskes-waterval. Onderweg passeren we verschillende uitzichtpunten. Als het waterpeil laag genoeg is, is er een mogelijkheid om via de waterval naar de rand te klimmen en te genieten van het prachtige uitzicht over de vallei.

VLIEGTUIGWRAK

In de rotsachtige savanne op de Tafelberg ligt een oud vliegtuigwrak. We vertrekken in de vroege ochtend vanuit het basiskamp voor een wandeling van 4 km, waarbij we een kreek en twee heuvels oversteken en aankomen op de savanne. De savanne bestaat uit 3 rotsachtige open plekken. Hier vind je het oude vliegtuigwrak.

PIJLPUNTBASSIN

Het Tepui-gebergte op zichzelf zijn verbazingwekkende geologische locaties, maar de Tafelberg bezit ook een grote krater precies in het midden van de berg. Dit zogenaamde ‘Arrowhead Basin’ is ongeveer vier vierkante kilometer groot. Alleen toegankelijk vanaf de noordwestzijde. Omdat het bekken uit hoger primair bos bestond, leek het erop dat de natuur hier hoger was.

GRACE HERFST

In het bassin vind je de Grace-waterval. Het bevindt zich op het verste punt van het bassin. Je moet heel wat rotsen beklimmen om uiteindelijk bij de waterval zelf te komen. Het wordt aanbevolen om een ​​nacht in de omgeving door te brengen voordat u terugwandelt naar het basiskamp.

MIRA VAL

Nog een waterval op de Tafelberg! Deze is net zo prachtig als de anderen. Het is een wandeling van 6,5 km en ook een klim over talloze rotsen om bij de waterval zelf te komen. Het is ook aan te raden om een ​​nacht in de omgeving door te brengen voordat u terugkeert naar het basiskamp.

WAMSLEY HERFST

Wamsley Fall is een bijzondere waterval die naar enkele rotsformaties gaat. Van Geijskes naar Wamsley Fall is een wandeling van ongeveer 2 km. Dit duurt ongeveer 4 uur en er is een goede plek om je kamp op te zetten in de buurt van de waterval.

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN

 • Vervoer naar Atjoni per auto en naar de Tafelberg per helikopter
 • Professionele gidsen
 • Ontbijt lunch en diner
 • Snacks en drankjes (basis en alcoholvrij)
 • Indien gewenst: zeildoek en hangmat 
 • Waterfles om water te filteren

Onze betaalmethodes

 • creditcard
 • ideal
 • sepa
Huidige lokale tijd
in Nederland