Lucierivier

Met deze expeditie gaan we de Lucie rivier en haar omgeving verkennen! De Lucie-rivier ligt in het zuidwesten van Suriname in het district Sipaliwini. Tijdens deze expeditie zullen we het grootste deel van de tijd per boot op de rivier doorbrengen, waarbij we vele stroomversnellingen oversteken! Dit avontuur vereist teamwerk, moed, kracht en flexibiliteit! We zullen veel stroomversnellingen tegenkomen waar we de boot overheen moeten slepen! Tijdens onze tijd op de rivier zullen we overdag zeker een verbazingwekkende verscheidenheid aan dieren in het wild spotten. nacht! Dagelijks verkennen we de oevers van de rivier om een ​​aantal prachtige plekken te vinden om ons kamp op te zetten! Voor deze expeditie zijn wij op zoek naar een team echte avonturiers! 

€3.475 p.p.

6-7 personen 14 dagen

ROUTEBESCHRIJVING

We gaan met een groep van maximaal 7 personen en 2 ervaren wildlife gidsen naar de Lucie rivier. Deze rivier ligt in het zuidwesten van Suriname, we vliegen vanaf het vliegveld Zorg en Hoop naar de landingsbaan van Amatopo, een klein inheems dorpje aan de Courantyne rivier, vanwaar we per boot naar de Lucie rivier reizen. 

RIVIER

Rivieren zijn de aderen van het regenwoud, te voet reizen kan heel moeilijk zijn, maar de rivier geeft ons de mogelijkheid om meer terrein te bestrijken, beter te navigeren, meer proviand mee te nemen, geweldige uitzichten te hebben en heel veel dieren in het wild te spotten!!

BUITEN DE GEBAANDE PADEN

Zeer weinig mensen hebben dit onbekende en ongerepte gebied bezocht. We zullen prachtige plekken langs de rivier ontdekken en daar hebben we de kans om Suriname’s big five te zien: anaconda’s, jaguars, tapirs, otters en de harpij! 's Nachts kamperen we bij de rivier en gaan de volgende ochtend verder. De fysieke uitdaging omvat; bij laag water de boot over de stroomversnellingen duwen, water drinken uit de rivier (je krijgt een fles met waterfilter), slapen in hangmatten en dag en nacht de omgeving verkennen. De laatste dag vliegen we terug naar Paramaribo met een ervaring van je leven op zak en hopelijk heel veel geweldige momenten met elkaar!

DAG 1

Na aankomst op de eerste dag in het kleine inheemse dorp Amatopo zullen we niet lang blijven. We slaan al onze spullen direct op de boot op en verlaten de Courantyne rivier naar de kleinere Lucie rivier. We zullen onze eerste nacht doorbrengen voor een groot stuk opeenvolgende stroomversnellingen.

DAG 2

De tweede dag reizen we de hele dag stroomopwaarts. Een stroomversnelling van dertig kilometer zal het ons niet gemakkelijk maken. Uit de boot springen, over de stroomversnellingen slepen, er weer in springen en dit talloze keren herhalen. Deze avontuurlijke route weerhoudt de meeste mensen ervan om zo ver stroomopwaarts te reizen. Dit betekent dat dit gebied zelden wordt bezocht en de ongereptheid van het bos en de dieren intact is!

GEMAKKELIJKERE DAGEN

Eenmaal boven op de stroomversnellingen zullen we lange stukken kalm water hebben waar we de tijd kunnen nemen om de big five van Suriname te spotten! In overleg met de groep hebben we de komende dagen de tijd om de tijd te besteden zoals wij dat willen. Als we verder stroomopwaarts willen reizen, of misschien hebben we een klein paradijs gevonden waar we graag wat langer willen blijven en te voet door de jungle wilde dieren willen spotten.

LAATSTE PAAR DAGEN

Afhankelijk van hoe ver we stroomopwaarts hebben gereisd, zullen we de laatste 2-3 dagen doorbrengen met de terugreis naar Amatopo. De laatste nacht brengen we door in de jungle, niet ver van het dorp, zodat we op tijd de landingsbaan kunnen bereiken.

Onze betaalmethodes

  •  creditcard
  •  ideal
  •  sepa
Huidige lokale tijd
in Nederland